Nederlands als tweede taal

Als je uit een ander land komt dan heb je het al druk genoeg met alle nieuwe indrukken te verwerken, een tweede taal erbij leren is niet iets dat je zomaar even doet!

Toch is het ontzettend prettig als je de taal een beetje beheerst. Zelf je boodschappen kunnen doen in de supermarkt, zelf een praatje kunnen maken met de buurvrouw, al deze kleine dingen geven een gevoel van vrijheid en zelfstandigheid en dat ervaren veel mensen als prettig.

Stappenplan

In mijn werk heb ik maar één doel: jou leren hoe je de Nederlandse taal kunt begrijpen en spreken. Ik help je stap voor stap op weg met het begrijpen van de vervoegingen, van woorden, van de uitspraak waarbij ik heus wel begrijp dat het niet perfect hoeft te zijn. Als het maar begrijpelijk is, zodat jij met een prettig gevoel de deur uit kan en weet dat, waar je ook komt, je je wel kunt redden.

In de eerste les bekijken we samen waar je tegenaan loopt. Daarna maken we een stappenplan om de vaardigheden uit te breiden!

 

Groepslessen

Als je binnen je bedrijf een aantal werknemers hebt die moeite hebben met het Nederlands op de werkvloer zou wat oefening in de gesprekken die ze dagelijks moeten voeren prettig zijn. Ik begeleid bij bedrijven ook kleine groepjes werknemers die hier graag in willen oefenen.

06-52659679